Hoppa till sidans innehåll

Personal


 

Hej Allesamman!

Då jag precis börjat arbeta på ridklubben som ny ridlärare tänkte jag presentera mig lite bättre för alla som är nyfikna.

Jag heter Maria Carlstedt, är 35 år och började som 7-åring att rida på Partille ridklubb i Göteborgstrakten, senare även på Clarebergs ridklubb. Därefter har det blivit en stor mängd egna hästar som tävlats både i hoppning, dressyr och gymkhana. I träning har jag ridit mycket fälttävlan samt på häckar som man har inom galoppsporten. Jag har även själv varit jockey under ett flertalet år och ridit många hundra galopplöp.

Sedan 15 år tillbaks har jag arbetat som ridinstruktör som en del av mitt yrke, först på Grytåsa ridcenter i Örkelljunga,Skåne, där jag haft huvudansvaret för ridskolan under många år och senare på min egna gård i Ljungbyhed. Dom senare åren var elevantalet uppe på omkring 150 och utöver detta hade vi även ridläger alla lov samt kurser i olika dicipliner. Dessutom mycket privatlektioner för privatryttare med egna hästar.

Under dessa 15 år har jag arbetat med att rida hästar dagtid och har ridit omkring 10-15 hästar per dag åtminstonde 6 dagar i veckan. Då fick jag möjlighet att rida hästar inom alla dicipliner o alla åldrar, vilket gjorde mycket för min ridning i tidig ålder. Jag har arbetat otroligt mycket med hästar som det blivit fel med och som måste rättas till eller jobbas med så att dom vågar lita på människor igen.

Då jag var och jobbade i ett större elitstall i danmark (med ca 10 fulltids-anställda beridare) som 25åring kallades det att ”jag hade trollmans hand” eftersom jag var så van att rida problematiska hästar, och dom därför slutade med sina problem så snart jag satt på dem. Jag hade utvecklat en sådan hästkänsla att jag direkt kände vad som var fel och red därefter.

Jag startade eget företag för 10 år sen och tog då både in hästar för utbildning och träning samt galoppörer som tävlade i galopplöp. Jag hade även ett inackorderingsstall för privathästar. Under denna tid har jag jobbat mycket med skadade hästar och fått tillbaks en stor mängd elithästar på tävlingsbanan, som varit utdömda av både vetrinärer, kiropraktorer, hovslagare och equiterapefter/massörer.

Denna kunskap har jag fått genom många duktiga människor jag arbetat ihop med under alla dessa år. Fanny Littorin(hon arbetar bl.a. för eliten på hoppbanorna i spanien o england), som är otroligt duktig på att hitta var felet sitter på en häst, har jag lärt mig otroligt mycket av vad det gäller muskulatur, då även nerver som sköter denna samt hur hela hästen är sammansatt

Jag har även varit med veterinärstudenter och dissikerat hästar. Då även tittat på skador först utvändigt, sen invändigt och har med hjälp av bl.a. detta utvecklat kunskaper motsvarande en veterinärs.

Jag har under flertalet år masserat hästar, kört laser, haft ett vibrationsgolv, magnetterapi, användt naturläkemedel mm. Har ett stort kunnande vad det gäller både reparation och uppbyggnad av dom flesta skador för att få en hållbar individ som fortsätter att fungera.

Så för ett år sen träffade jag en kille som var så bra att jag gjorde mig av med gården och de ca 30 hästar som var i min ägo och flyttade tillslut upp till lilla Strömstad då han bodde här

Nu tycker jag att det ska bli jättekul att få vara på eran ridklubb och hoppas att få hjälpa er en god bit på vägen med eran ridning och hästkunskap. Mitt mål är att försöka få grupperna på ett så bra sätt att alla kan känna sig välkomna.

Både små ovana rädda ryttare och tuffa duktiga tävlingsryttare med höga mål samt alla därimellan, ska känna att ni verkligen får ut det ni vill av att vara på klubben. Det ska både vara roligt och lärorikt 

För alla er som är över ridskolenivå kommer vi att erbjuda privatträningar i dressyr samt gruppträningar i hoppning på både egen och lånad häst med mål att tävla. Vi kommer även att hålla specialkurser i tex galopp och gymhana.

Hoppas vi ses till hösten

Med vänlig hälsning Maria 0047-98460011 eller leta upp mig på facebook om ni undrar något.

Karin tar emot alla anmälningar till hösten på ridklubbens mailadress

 

Uppdaterad: 12 JUL 2016 08:06 Skribent: Lena Maria Sundberg

 F-SRIK 

F-Räkan

 

Gynna vår sponsorer
Klicka i bilderna för mer info

 Hööks

Sponsorhuset

sponsorhuset-logga-250

 

Postadress:
Strömstad RK - Ridsport
Lunden
45297 Strömstad

Kontakt:
Tel: +4670-3703843
E-post: This is a mailto link

Se all info