Klubbinfo

Strömstad ridklubb 2016 är en förening i medvind och med växt, både på ridskoledelen och antalet uppstallade. Vi har nu passerat över 100 ridande elever varje vecka och föreningen sjuder av optimism. Med hjälp av en anläggning som nu är komplett med uppvärm kafeteria, omklädningsrum och trivselutrymmen kan vi nu med glädje se att framtiden ser ljus ut.

Vi har flera grenar i föreningen som var för sig och tillsammans fixar aktiviteter upp til flera gånger per månad. Ridskolan har förutom lektionsverksamhet också som mål att en gång per månad arangera en Pay&Jump där både våra elever kan vara deltagare i en hopptävling utan allt för stort allvar, vid detta arrangeman inbjuds också andra klubbar/ryttare att delta.

Våran Barn & Ungdoms sektion BUS bjuder en gång per månad in barn och undommar att deltaga i en aktivitet som bestämms av BUS ungdomskommite, här är målet att vi alltid sammlas och äter lite varm lagad mat tillsamman, och att aktiviteten hålls på en rimlig kostnadsnivå för alla.

En annan det av vår verksamhet är voltigen där man på häst utför gymnasistiska övningar, denna grupp är också aktiva när det gäller att resa runt och tävla. Detta med stor framgång.

Årets stora händelse sker varje år v29, då Strömstad Ridklubb står värd för den stora och från många deltagare hyllade räkanhoppet, under 2016 var det mer än 1400 starter under fem dagar. Detta är med undantag för ponny SM sveriges största ponny tävling. Arrangemanget hyllas varje år av deltagande ryttare och föräldrar vilket återspeglar sig i alla återkommande ekipage som år efter år åtekommer till oss v29, detta är otroligt givande och bra reklam både för föreningen och komunen i övrigt.

Uppstallade hästar på ridklubben är nu stabilt men vi önskar  och har plats till flera, detta är något vi jobbar aktivt med. Vi försöker vara lyhörda både när det gäller önskemål och om det är något som vi kan förbättra. Vi försöker att hålla en öppen dialog med våra uppstallade något vi anser är viktigt för allas trivsel och säkerhet.

Strömstad Ridklubb

Strömstad RK - Ridsport

Bildad [saknas] Information
Föreningsnummer 20331-48