Föreningen

Strömstad Ridklubb är en förening med huvuduppgift att erbjuda barn och ungdomar möjligheten att lära sig rida och att umgås med djur. Vi har idag ca 160 medlemmar och ca ett 100-talet ridande varje vecka.

Klubben har även ett 20-tal uppstallade privathästar. Vi bedriver tävlings- och lägerverksamhet. Klubben sköts/drivs helt ideellt av medlemmarna.

Ny ersättningsanläggning på Lunden

Den nya infarten till Strömstad är planerad över den mark som idag används som bete och rasthagar för klubbens hästar. Det har under hela planeringsarbetet för vägen varit en förutsättning att klubbens verksamhet flyttas till annan plats på grund av att tillkommande vägar och avfarter är en klar säkerhetsrisk för barnen och det inte går att bedriva god djurhållning på dessa villkor.

Klubben har fått ett positivt förhandsbesked på fastigheten Lunden 1:2 som ligger nära den nuvarande anläggningen och med cykelavstånd från staden.

Strömstad Ridklubb ser i sin ”glaskula” en ny anläggning där det skall finnas ridhus och ridbanor med nationella mått där klubbens största verksamhet kan bedrivas på ett professionellt sätt. När anläggningen är helt färdigställd skall det finns ett 60-tal boxplatser för ridskolehästar och privatuthyrning. Ett godkänt kök/restaurang för att kunna erbjuda förtäring till tävlande, ridskoleelever och besökare.

Förutom vår sedan 10 år väl etablerade  stora nationella sommartävling ”Räkanhoppet” kommer vi att kunna arrangera allt från lokala till nationella  tävlingar året runt vilket ger goda inkomstmöjligheter som är en  förutsättning för god djurhållning och för arr ge kommunens ungdomar  ridning med hög standard och till en rimlig prisnivå.

Klubben har för avsikt att hela anläggningen blir handikappanpassad för att kunna starta grupper i ridning. Önskemål om teori/voltigeträningsrum finns även med i ”glaskulan” där man kontinuerligt kan ha teorilektioner som utöver vårt behov även kan användas  för annan verksamhet, t.ex  för skolor/möten mm. Där skulle också vi också kunna träna voltige inför speglar på träbock.

Engalseröd Ryttarförening  har sedan hösten 2009 gått samman med Strömstad Ridklubb och deras medlemmar och  hästar ingår numera i Strömstad Ridklubb. Förstärkningen innebär att vi kan utveckla träningsmöjligheterna inom olika inriktningar och för alla nivåer. Vårt mål är alla skall kunna hitta sin nivå på träning och erbjudas utveckling i sporten.

Uppdaterad: 2015-06-30 15:29

F-SRIK

F-Räkan

Gynna vår sponsorer